понеділок, 1 грудня 2014 р.

У Львові на вихідних школярів навчали військової та медичної справи

У неділю, 30 листопада, активісти Львівського УДАРу спільно з Народною Самообороною Львівщини провели військово-патріотичний вишкіл  для учнів 10-11 класів навчальних закладів Львова.

Під час навчань, які відбувались у лісопарку «Зубра» (Сихівський парк), організатори провели для школярів змагання-відтворення бою та проходження лінії перешкод. За умовами навчань, команда з п’яти чоловік мала виконати завдання, подолати усі перешкоди, знищити противника та підняти свій прапор.
Для того, щоб краще справитись з завданнями, школярі пройшли навчання: майстер-клас з рукопашного бою, знайомство з військовою амуніцією та  інструктаж з військової підготовки. Також, активісти ГО «Білі берети» провели для учасників вишколу ознайомлювальний курс по наданню медичної допомоги.
За словами організаторів, мета заходу – загартувати молодь та сформувати справжніх патріотів, готових стати на захист своєї Батьківщини. «Такі заходи є дуже добрим та актуальним як на сьогодні, тренінгом для  молоді. По-перше, молода людина, незалежно від рівня індивідуальної підготовки може взяти для себе щось корисне  адже тут є рукопашного бою, і елементарне поводження зі зброєю. По-друге, ми запросили учасників АТО для того, щоб школярі з перших вуст дізнались про реальні умови ведення сучасних військових дій. Також, незалежно від подальшого розвитку військових дій на Сході, навики медичної підготовки завжди можуть знадобитись будь-кому», – відзначив один з організаторів, активіст Сихівської організації УДАРу, Ярослав Пилипець.
Сотник «Народної самооборони Львівщини» Іван Цюпяк повідомив, що такі навчальні заходи організовуватимуть і надалі: «Ми плануємо і далі впроваджувати для молоді подібні заходи – з такою ж тематикою. Також будемо розширювати перелік тем для вишколів – наприклад, як вижити в місті, коли немає електроенергії, зв’язку та інші важливі теми».

Немає коментарів:

Дописати коментар