вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Школа має закладати патріотичне виховання

Українська школа має закладати патріотичне виховання наскрізно - у різні предмети, щоб воно легше та органічніше засвоювалось. Про це під час другого форуму українських патріотичних справ “Ми українці”, що відбувся у Міністерстві освіти, сказав заступник міністра освіти Павло Хобзей.

За його словами, дітей необхідно навчати так, щоб після школи випускники були цілісними особистостями, інноваторами і, звичайно, патріотами цієї держави.



“Не менш важливо й те, що ми не можемо виховувати дітей патріотами, якщо самі не показуватимемо приклад, якщо своїм повсякденним життям не свідчитимемо про речі, які говоримо дітям. Тому є багато сфер життя, в яких наше суспільство повинно працювати над собою в цих питаннях”, - підкреслив Павло Хобзей.

У свою чергу, заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко, повідомив про результати національного опитування, проведеного Інститутом соціології Національної академії наук, згідно з якими, переважна більшість населення України - понад 60% - пишається тим, що вони є громадянами України.

“Спостерігаються деякі регіональні відмінності, але в цілому практично всі регіони України ствердно відповідають на питання, чи пишаються вони тим, що є громадянами цієї країни. Виняток - лише Донбас, там більшість людей вагаються щодо конкретної відповіді на це питання. Вони на роздоріжжі - не можуть сказати, що не пишаються, і що пишаються теж не можуть. Тому ми бачимо, що саме тут нам потрібно працювати найбільше”, - додав Павленко.

Немає коментарів:

Дописати коментар