пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Круглий стіл «Особливості викладання предмета «Захист Вітчизни» та військово-патріотичне виховання дітей та молоді в сучасних умовах».





  Пропозиції та рекомендації учасників круглого столу:
1. Учителям захисту Вітчизни активізувати свою діяльність у гуртках патріотичного спрямування.
2. Розглянути можливість надати викладачу певні адміністративні функції, такі як заступник директора з патріотичного виховання.
3. Навчальний предмет «Захист Вітчизни» доцільно визначити з  урахуванням досвіду його проведення загальним обсягом не менш як 140 навчальних годин у навчальних закладах усіх категорій (2 години на тиждень), із них 18 годин – на проведення навчально-польових занять (згідно Указу Президента від 25 жовтня 2002 року N 948/2002  «Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді»), крім того, зберегти право педагогічних колективів (Ради школи) на виділення годин варіативної складової на пропедевтичні курси та курси за вибором військово-патріотичного спрямування .
4. При вивченні предмета зберегти поділ класу на групи дівчат і юнаків, при цьому надати їм право вибору  без будь-яких вимог і обмежень.
5. Впровадити комп’ютерні графічно-інформаційні технології в засвоєння основ військової справи, цивільного захисту, медичних знань і першої допомоги.
6. Створити сучасну навчально-матеріальну базу з можливостями проведення практичних занять із тактичної, вогневої і прикладної підготовки.
7. Використовувати найефективнішу модель організації допризовної підготовки та пасивного резерву Збройних сил України.
8. Об’єднати Всеукраїнські військово-патріотичні ігри у єдину комплексну систему ігрових форм військово-патріотичного спрямування на базі гри «Джура» шляхом інтегрування існуючих ігор «Котигорошко», «Козацький гарт», «Сокіл», «Заграва» тощо на засадах національно-патріотичного виховання.
9. Налагодити в регіонах співпрацю з громадськими організаціями патріотичного виховання дітей та молоді.
Підсумки роботи круглого столу підбила начальник відділу НМЗ змісту освіти основ здоров’я, фізичної культури та захисту Вітчизни ІІТЗО Вікторія Дерев’янко, яка наголосила на необхідності подальшого обміну досвідом та думками, що сприяє спільному вирішенню деяких проблемних питань, а також висловила щиру подяку учасникам круглого столу за плідну співпрацю.
За інформацією ІІТЗО 

Немає коментарів:

Дописати коментар