четвер, 25 червня 2015 р.

Освітяни обговорили особливості патріотичного виховання школярів Львівщини



  3 червня 2015 року у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти  у рамках науково-практичної конференції відбулися засідання наукових секцій під час яких учителі обговорили особливості патріотичного виховання молоді.
  Також у рамках конференції відбувся круглий стіл на тему: «Військово-патріотичне виховання: співпраця школи і громадськості», модератором якого виступив  Полулях Володимир Іванович,  асистент кафедри суспільствознавчої освіти ЛОІППО.
   У рамках обговорення учасники круглого столу ділились досвідом проведення різних військово-патріотичних заходів у школах. Освітяни Львівщини обговорили важливість створення спортивних гуртків у загальноосвітніх закладах. Крім того, учителі «Захисту Вітчизни» поділились з колегами азами військово-патріотичного виховання.
   Зокрема, на круглому столі виступив Крійчук Олег Миколайович,  голова громадської організації «Вільна Галичина». Він розповів про співпрацю громадськості зі школою. Громадський активіст поділився з педагогами, як можна на базі невеликої сільської школи створити фізкультурний гурток для того щоб залучити якнайбільше дітей займатись спортом.    Важливо додати, що Олег Миколайович є одним з ініціаторів нещодавно створеного стрілецького об’єднання «Куля».
     Громадські активісти власним коштом створили на базі середньої школи №65 м. Львова спортивну секцію. Там уся охоча молодь має можливість безкоштовно займатись бойовому мистецтву, боксу та тренуватись  у спортзалі. Завдяки співпраці небайдужих громадян  та педагогічного колективу школи   тепер школярі мають можливість відвідувати гуртки.
    Засідання круглого столу  пройшло  у жвавій дискусії. Учасники активно обговорювали, доповнювали та ставили цікаві запитання виступаючим.
   На іншій секції Юрій Наконечний, викладач кафедри життєвих компетентностей ЛОІППО розповів про «Формування здоров’язбережувального ставлення до життя як складова патріотичного виховання молоді». До того ж, він наголосив, що виховувати учнів потрібно під час кожного предмету. За словами Юрія  Богдановича, розвивати  у молодих людей любов до Батьківщини, це великий процес, який потрібно поступово впроваджувати. Зокрема, він розповів вчителям про свої недавні поїздки у зону АТО.
  Крім того, Юрій Гарматій, викладач кафедри освітньої політики ЛОІППО проінформував освітян Львівщини про «Патріотичне виховання молоді на прикладі «Пласту». Також Юрій Петрович окреслив плюси  і мінуси розвитку молодіжних організацій. Він розповів про діяльність національної скаутської організації України. Та проінформував присутніх про   мету організації, яка полягає у всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар